Halmosi Ákos vagyok, külföldi munka és karrier tanácsadó. Az elmúlt 15 évben több, mint 2000 fiatal külföldi munkavállalásának felkészítésében vettem részt. Ők, az elmúlt 5 évben legalább 39MRD forintot kerestek összesen. Tették ezt a 7 kontinens mindegyikén sokféle munkakörben és számos tapasztalattal gazdagodva.

Hiszek abban, hogy egy 3-5 éves külföldi munkavállalás egy magyar fiatal egzisztenciáját komolyan megalapozhatja.

Ezért döntöttem úgy, hogy összegyűjtöm Számodra is a legfontosabb lépéseket.

Gondold csak végig: mikor, ha nem a húszas éveidben van itt az ideje annak, hogy bejárd a világot, nyelveket tanulj, idegen kultúrákkal ismerkedj és keress biztonságosan annyi pénzt, amiből 3-5 év múlva, hazatérve Magyarországra, elindíthatod az életed. Teheted ezt hitelektől, tartozásoktól és egyéb anyagi nehézségektől mentesen, a saját életed élve.

Nem kell vért izzadva, egy nyelviskola padjaiban a száraz nyelvtant magolva nyelvet tanulnod. Nem a magyar minimálbérből kell kisajtolnod a havi hiteltörlesztést, hogy saját lakásod legyen. És persze, mindemellett nem csak a televízióból fogod ismerni a szebbnél szebb helyeket, ahova eközben személyesen is eljutsz.

A megoldást, hogy mindezt hogyan érdemes meglépned 100 oldalban szedtem össze Neked: azokat a gyakorlati lépéseket, amelyek a siker érdekében nélkülözhetetlenek. Olyan dolgokra gondolok itt, mint a megbízható munkaközvetítők ismertetőjegyei, a szükséges adminisztratív feladatok listája, adózás, TB, és persze arról is írtam, hogy mik az első lépések, hogy ne verjenek át kókler, közvetítőknek tűnő csalók.

Ez nem egy hétköznapi könyv. Nincs szükség napokra, hogy elolvasd. Ebben a könyvben számos személyes tapasztalaton és elő, konkrét példákon keresztül mutatom be a lépéseket, amelyek Téged is elvezetnek egy nagyon jól fizető, legális, bejelentett álláshoz. Nem, nem munkaközvetítő vagyok. Én abban segítek, hogy a céljaid eléréséhez a leginkább megfelelő állást töltsd be. És ne 3-5 év múlva jöjj rá arra, hogy tulajdonképpen eredménytelen, elfecsérelt idő volt, amit külföldön töltöttél. Sajnos számtalan ilyen példát látok. Sok fiatallal tartom a mai napig a kapcsolatot és sajnos azt kell, hogy mondjam, kevés a jó példa.

Ha azt gondolod, hogy a külföldi munka kapcsán gyakori az átverés és sokaknak törik bele a bicskája, akkor igazad van. Tényleg sok a visszaélés. Emiatt is életbevágó, hogy a könyvben leírt lépéseket be kell tartanod. Ilyen például az, hogy

a külföldi munkavállalásra történő felkészülés első lépése nem az, hogy felkeresel egy munkaközvetítő céget. Hogy miért?

Gondold csak végig. Milyen állást fog ő ajánlani? Hát persze, olyat, amit az íróasztalán megtalál. Vajon mérlegeli-e azt, hogy mik a Te céljaid ezzel az állással? Természetesen nem. Ez nem is az ő feladata. A Te feladatod az, hogy tudd milyen céljaid vannak.

Fontos és tudnod kell, ez a könyv nem szól mindenkinek.

Kizárólag azoknak szól, akik hajlandóak tenni a sikerükért. Akik tudják, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van. Akik elég erősen akarják a sikert ahhoz, hogy félúton ne adják fel.

És van itt még valami. Őszinte leszek veled: a könyv önmagában nem oldja meg senkinek sem az életét. Csak az, hogy elolvasod, az nem lesz elegendő a sikeredhez. Bele kell tenned a munkát és az ezzel járó izzadtságot. Anélkül nem fog menni. Ha azonban beleteszed a könyvben leírt lépések szerint, akkor a sikered garantált.

Képzeld csak el. Pár hónap múlva, felkészülten és a céljaidnak megfelelő pozícióban dolgozol.

Önállóan, a saját kenyered keresve és a saját életed élve. Nemzetközi kapcsolatokat építve, idegen kultúrákat megismerve. Mit gondolsz mekkora előnyt jelent ez majd számodra, ha hazatérve Magyarországra, folyékonyan beszéled majd az adott nyelvet, amit külföldön sajátítottál el? Mennyivel könnyebben fogsz tudni saját lakást vagy autót vásárolni magadnak? Igen, jól látod. Az előnyei behozhatatlanok lesznek azokkal szemben, akik mindezt itthoni fizetésből és hazai tapasztalatokkal igyekszenek megvalósítani. Saját példámon nap, mint nap tapasztalom meg ezeket az előnyöket. 23 évesen saját lakásaim voltak, folyékonyan beszélek angolul, ami a mai napig biztosítja a megélhetésem egy jelentős részét. És persze Hawaii-tól Tahiti-ig, Alaszkától Mexikóig, sokfelé jártam a világban.

Ha most attól tartasz, hogy nem fogsz majd hazajönni, akkor had nyugtassalak meg. Alapvetően nem az a probléma, hogy nem akarnak hazajönni a fiatalok. Sokkal több esetben látom azt, hogy kínlódnak, mert a hazatérésüket nem tervezték meg előre. Ebben is segít a könyv.

A könyv megírásával az volt a célom, hogy a külföldre vágyó magyar fiataloknak megmutassam azt az általam már személyesen is bejárt utat, ami azt eredményezte, hogy 3 év külföldi munka után hazatértem és a saját életem ura lettem. Azóta már két kis gyerkőcömmel és feleségemmel élünk abban a házban, amit a külföldön töltött éveknek köszönhetek.

Ezt azért tartom fontosnak megosztani Veled, hogy értsd, nem könyvekből tanultam meg ezeket a dolgokat. Minden leírt lépés mögött ott a személyes tapasztalatom. Ez a garancia arra, hogy működik a modell. Én ezt leteszteltem. Először saját magamon, aztán több száz fiatalon is.

Szóval, ha egy már bevált módszer mentén szeretnél belevágni a külföldi munkavállalásba és ezáltal 3-5 év alatt akár 15-20M forintot megtakarítani, akkor figyelj nagyon jól, mert van Számodra egy visszautasíthatatlan ajánlatom: […tovább olvasok…]

Halmosi Ákos
Külföldi munkavállalás tanácsadó
Halmosi Ákos végigjárta a felkészülés, az állásinterjúzás és a külföldi munkavállalás minden zegzugát. 4 év külföldi munkavállalás után hazatért és azóta is ezen a területen tevékenykedik. Sok száz fiatallal volt és van a mai napig is kapcsolatban a külföldi munkavállalásuk okán. Két könyv szerzője és a Merj Belevágni! program ötletgazdája.

STOP! Hagyd abba az olvasgatást a külföldi munkáról!

...és tedd meg az első lépést, ami tényleg közelebb visz hozzá. Csak akkor, ha komolyan gondolod!

Mi sem szeretjük a SPAM üzeneteket, ezért nem is küldünk Neked ilyet! Az adataidat kizárólag a Merj belevágni! projekt kapcsán, kapcsolatfelvétel céljából használjuk.